Albert Ortiz Lázaro, Xef del Restaurant, compta amb una experiència extensa com a cuiner dins el món de la gastronomia. Instruït a l' Escola Universitària de Hostaleria i Turisme a Sant Pol de Mar (E.U.H.T.) el seu objectiu va ser aprofundir més en aquest món treballant com a cuiner a restaurants de reconegut prestigi.
Al Racó de Can Freixa, d' en Ramon Freixa, on va tenir el plaer d'ampliar els seus coneixements culinaris, es va donar compte que la passió per el món de la gastronomia era cada vegada més intensa per ell.
Al Bulli, del xef Ferran Adrià, va aprendre sobretot a adoptar la disciplina necessària que s'ha de tenir a la cuina, a més a més de conèixer la tècnica i la creativitat que es poden aplicar a la cuina.
Seguidament ,va enviar una sol•licitud per a poder realitzar pràctiques al restaurant Arzak a San Sebastià. Allà el seu amor per la cuina va assolir uns nivells que mai hagués imaginat gràcies al treball i a l'entorn d'un geni de la cuina, Juan Mari Arzak, a més del caliu de la seva família i el seu equip.
Un cop a Catalunya de nou, va entrar a formar part de l'equip dels germans Roca al Celler de can Roca on li van oferir la possibilitat de portar una partida durant dos anys. Durant aquest període va poder conèixer la tècnica d'en Joan  i en Jordi Roca i sobretot la saviesa i la professionalitat d'en Josep Roca.

El restaurant AXOL, que juntament amb la seva germana Xènia regenta, ha sigut un projecte fet gràcies a l’esforç i el sacrifici de durs anys de treball dels seus pares, que porten més de 20 anys al sector,  i que actualment els podeu trobar al restaurant Xaret de Cabrils (www.restaurantxaret.com).
Al final del camí ,un somni fet realitat, AXOL, on s’ofereix un estil propi, forjat en algunes de les cuines mes prestigioses del món.

 

 

L’Albert segon semifinalista del Concurs "Cocinero del año".
Celebrat cada dos anys , va tenir lloc a l’escola d’hoteleria i Turisme CETT durant el Març del 2011.

Axol Restaurant © 2019